VIAŢA CA UN VIS, autor Ioana Giurgiu(vol.( II )


VIAŢA CA UN VIS (VOL. 1-2) Ioana Giurgiu
Un pseudo-roman în două volume care însumează 924 de pagini. Anul de apariţie – 2013.



*

„M-am găsit în situaţia să exist în timpuri şi locuri unde ne era interzis să ne bucurăm de viaţă... Fiind prea ocupaţi cu supravieţuirea zilnică, n-am observat trecând pe lângă noi chiar viaţa noastră, în totalitatea ei, aşa cum nu vezi pădurea din cauza copacilor.
Când am avut şansa să mă bucur de viaţă, am realizat că m-am trezit din acea semiadormire prea tîrziu şi m-am întrebat dacă vremea ce-a trecut peste mine a fost chiar viaţa mea ori a fost numai un vis. Un vis cu bune şi rele, un vis care are totuşi un sfârşit.
Partea reală a visului este că în urma mea rămâne copilul meu şi în urma copilului meu rămâne copilul copilului meu... Şi asta este cea mai minunată parte a existenţei, poate singura care face conecţie între vis şi realitate.“ mărturiseşte autoarea, la începutul romanului său. Ioana Giurgiu trăieşte de mai bine de 15 ani în Florida, SUA.





*

În cele două volume ale cărţii , scriitoarea, care mărturiseşte că se trage din neamul lui Crişan, unul dintre conducătorii răscoalei de la 1784, face o cuprinzătoare şi sinceră introspecţie în viaţa pe care a dus-o în anii comunismului în România, ani în care a avut, totuşi, fericirea de a deveni mama unei fete de care este mândră şi a cărei carieră muzicală de succes o prezintă amplu în acest roman. „Dotată cu autentic talent de prozatoare, Ioana Giurgiu aduce în faţa cititorilor tabloul extrem de viu al unor timpuri în care în România s-a trăit greu, în care libertatea era trunchiată, existenţa de zi cu zi era o luptă pentru subzistenţă. În aceste condiţii, familia şi copiii reprezentau veritabile puncte de sprijin şi contituiau o motivaţie majoră de a merge mai departe, în ciuda vicisitudinilor. Toate aspectele unei vieţi trăite la cote maxime sunt prezentate într-un stil alert, dinamic, cu dialoguri vii în care personajele reale – ce poartă nume fictive – compun un mozaic de evenimente, situaţii, momente de cumpănă care au marcat viaţa prozatoarei Ioana Giurgiu”, susţine managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu”, Sebastian Bara. Romanul prozatoarei prezintă realităţile româneşti de dinainte şi de după 1990 dar sunt urmate şi de relatări detaliate ale unor momente ce se petrec în Europa şi dincolo de Ocean, toate acestea reuşind să capteze atenţia cititorului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu